Μήνυμα Περιφερειάρχη για την έναρξη του σχολικού έτους

 

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου  Κωνσταντίνος Μουτζούρης με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα προς τους μαθητές και μαθήτριες της Σχολικής  Κοινότητας και το  Εκπαιδευτικό προσωπικό των Σχολικών μονάδων :

« Με βαθύ αίσθημα αγάπης προς την εκπαιδευτική λειτουργία και τη μέθεξη μεταξύ  ‘’Δασκάλου’’ και ‘’Μαθητή’’, εύχομαι σε όλους καλή σχολική χρονιά.  Με την πολυετή εμπειρία μου ως υπηρέτη της εκπαίδευσης  ,τους καλώ όλους , να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό σ’ αυτή τη προσπάθεια που ξεκινά με την  έναρξη του νέου κύκλου μαθημάτων ,  με επίγνωση της σημαντικότητας κάθε στιγμής, για όλη την υπόλοιπη ζωή τους. Με την επίγνωση των σημαντικών προκλήσεων που θα κληθεί ο καθένας να αντιμετωπίσει. Ειδικότερα προς τους μαθητές, θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η ‘’Γνώση’’ είναι το σημαντικότερο όπλο που θα τους δώσει τη δύναμη να ανταπεξέλθουν στις μελλοντικές ανάγκες τους, ως μέλη της Κοινωνίας αλλά και στη προσωπική τους ζωή.  Το διάβασμα που πρέπει να κάνει ο καθένας στην πυραμίδα της Εκπαίδευσης  και η πολλαπλή επιρροή του στην ανάπτυξη του καθενός,  δεν αντικαθίσταται από οποιοδήποτε άλλο μέσο της τεχνολογίας.  Είσθε μία γενιά που έχει άπειρη πληροφορία, αλλά πρέπει να τη μετατρέψετε σε γνώση μαζί με τους δασκάλους σας. Για σας , για τους δασκάλους σας, για την ίδια την Επιστήμη.  Ειδικότερα μετά τις τελευταίες προκλήσεις των Φυσικών Καταστροφών που υπέστη η πατρίδα μας, να γνωρίζετε ότι σας έχει ανάγκη,  εσάς και τη γνώση που θα αποκτήσετε. Τέλος προς την αγαπημένη κοινότητα των Εκπαιδευτικών Λειτουργών , θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι ως Περιφερειακή Αρχή και εφ’ όσον ο Λαός του Βορείου Αιγαίου έτσι αποφανθεί,  στεκόμαστε  δίπλα σας  με ανταπόκριση σε κάθε αίτημά σας , σύμφωνα με τις δυνάμεις μας, όπως και ως τώρα πράξαμε. Καλή σχολική χρονιά σε όλους

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.